Konstnärsmaterial

I vår välsorterade butik har vi de mest kända kvalitetsmärkena

Nedan presenterar vi ett urval.

Winsor & Newton är ett varumärke och företag med ett brett utbud av konstnärsmaterial. Deras produkter inkluderar

Faber-Castell är en tillverkare av pennor, färgpennor, kritor och modellera. Företaget har omkring 5 850 anställda, 15 fabriker och 18 försäljningsbolag. Man har bl.a. ett bolag i Brasilien som med sina 1,5 miljarder tillverkade stift per år är världens största färgstiftfabrik.

Fabercastell

Sennelier är ett franskt företag och internationellt varumärke med ett brett utbud av konstnärsmaterial. Deras produkter inkluderar konstnärsfärger som bland annat oljefärg, akrylfärg, akvarell och gouache, även temperafärg på tub, samt diverse tillbehör. Man för dessutom ett stort antal torra pigment.

Oljefärgerna från Rembrandt är av absolut högsta konstnärskvalitet och tillverkade med de renaste pigmenten. Färgerna har en mycket smidig konsistens som många tycker om, Rembrandts oljefärger är en av världens mest populära. Karakteristiskt för alla färger i Rembrandts oljefärgs sortiment är dess underbara lyster. Färgerna är högpigmenterade vilket ger maximal färgstyrka.

Många kulörer att välja mellan

Rembrandts oljefärger finns i ett stort antal kulörer, hela 120 stycken, alla med högsta ljusäkthetsbetyg (+++). Oljefärgstuberna finns i två storlekar att välja mellan, tub 40 ml som finns i alla 120 kulörerna och tub 150 ml som finns i färgerna vitt och svart. Kom ihåg att inte spola ned färgresterna i avloppet utan lämna in dem till miljöstation.

PanPastel Colors är professionella artisters mjuka pastellfärger av hög kvalitet packade i ett unikt pannformat (kakliknande). Deras speciella egenskaper gör att konstnärer kan blanda och applicera pastellfärg (torr) som färg för första gången. Du kan använda PanPastel för att måla, rita och mixa media.

PanPastel Colors är tillverkade med en unik tillverkningsprocess som kräver minimalt bindemedel och fyllmedel, vilket resulterar i rika, ultramjuka och supermixbara färger.

Varje färg är laddad med de bästa konstnärernas pigment för bästa möjliga koncentrerade färger. Färgerna har utmärkt ljusegenskaper och är helt raderbara.

1492 – ett historiskt år. Christofer Columbus upptäcker Amerika och pappersbruket Arches grundas i Frankrike. Idag är Arches en självklar favorit bland konstnärer och kreatörer. Den otroligt höga kvalitén utlovar optimal livslängd för dina verk.

Vi har både kallpressade och varmpressade akvarellblock och papper i 100% bomull. Akvarellblocken är tillverkade med traditionell mould-made teknik vilket ger ett mycket slitstarkt papper som absorberar fukt jämt fördelat över pappersytan. Kärleken till hantverket genomsyrar blocken från Arches – en tidlös konstnärsfavorit!

St Cuthberts Mill är experter på tillverkning av högkvalitativa konstnärspapper. Våra papperstillverkare tillverkar försiktigt vackra gjutna papper med en av de få kvarvarande cylindriska formmaskinerna kvar i världen.

Vi har tillverkat papper på samma sida sedan 1700-talet. Omgiven av gröna åkrar och lugna lantfält på den engelska landsbygden, i det vackra länet Somerset. Vi ligger vid den antika katedralen City of Wells, som ligger nära den mystiska staden Glastonbury (den legendariska viloplatsen för King Arthur) och den historiska staden Bath, känd för sina magnifika romerska bad.

Daler-Rowneys huvudkontor och färgtillverkning ligger på en tomt på fyra och en halv tunnland i utkanten av det gröna bältet i Bracknell, Berkshire. Detta har varit navet för FoU, produktion och lagerhantering sedan företaget flyttade från London 1967 för att hålla jämna steg med den snabba expansionen av affärer på hemmamarknader och utomeuropeiska marknader. Flyttet fortsatte företagets närvaro som en brittisk tillverkare av färg sedan 1783.

Produktionen består nu av 27 fyllningslinjer som hanterar allt från 5 ml till 5 liter enheter i satsstorlekar från 10 enheter till 67 000 enheter.

Vårt kvarnrum, som är nyckeln till den enastående kvaliteten på våra färger som georgisk olja eller Cryla Heavy Body Acrylics, kan producera satser med allt från 10L till 1000L. Vår nuvarande årliga produktion är cirka 30-35 miljoner enheter per år med kapacitet att nå 50 miljoner.

CRETACOLOR har ett brett sortiment av produkter och leveranser för att arbeta med en mängd olika tekniker och för att uppnå kreativ mångfald. Alla produkter innehåller omfattande kunskaper och är särskilt kända för sina intensiva färger, ett rikt och mjukt uppslag samt utmärkta ljusegenskaper. Genom det lyckas CRETACOLOR inte bara hålla sig före konkurrensen utan tjänar artister över hela världen som inspirationskälla.